Finnish Privacy Policy

Tietosuojaseloste – Iso-Britannia ja EU

Päivitetty viimeksi [lisää]

Yksityisyytesi on meille tärkeää, ja takaamme, että noudatamme sovellettavia tietosuojamääräyksiä (mukaan lukien yleinen tietosuoja-asetus ja vuoden 2018 tietosuojalaki) säilyttäessämme, käsitellessämme tai käyttäessämme tietojasi.

Meille on tärkeää, että ymmärrät, mitä tietoja keräämme ja miten niitä käytämme, jotta voit tehdä sen osalta tietoon perustuvia päätöksiä tietojen luovuttamisesta meille. Tämä tietosuojaseloste (josta käytetään myös nimitystä ”Asianmukaisen tietojenkäsittelyn seloste”) on laadittu tätä varten.

Tässä ilmoituksessa “me” (kaikissa taivutusmuodoissa) tarkoittaa Liberis Limited -yhtiötä, sen tytäryhtiöitä ja/tai samaan yrityskonserniin kuuluvia yhtiöitä.  Liberis Limited on rekisterinpitäjä yleisen tietosuoja-asetuksen ja vuoden 2018 tietosuojalain tarkoituksessa. Olemme nimittäneet tietosuojavastaavan, joka vastaa tähän tietosuojaselosteeseen liittyvien kysymysten valvonnasta. Yksityiskohtaiset tiedot rekisteröidystä osoitteestamme sekä siitä, miten voit ottaa yhteyttä tietosuojavastaavaan tietosuojaa tai yksityisyyttä koskevissa kysymyksissä, on tämän selosteen lopussa.

Koska Liberis Limited toimii Yhdistyneestä kuningaskunnasta, olemme nimenneet Liberis Sweden AB -yhtiön (yritysnumero 559205-5494) edustajaksemme ETA-alueelle. Sen osoite on Kungsgatan 8, 111 43 Stockholm.

Monet henkilöt, joiden henkilötietoja me keräämme, luovuttavat niitä meille omistamansa tai toimeksiantajanaan toimivan yhtiön tai muun oikeushenkilön edustajina.  Viittausten ”sinun yritykseesi”, ”sinun käyttäjätiliisi”, ”sinun hakemukseesi”, ”sinun kyselyysi” tai muiden vastaavien ilmaisujen katsotaan jäljempänä sisältävän viittaukset sellaisen oikeushenkilön liiketoimintaan, käyttäjätiliin, hakemukseen tai kyselyyn, jonka puolesta olet tehnyt hakemuksen.

Keräämämme tiedot

Voit vapaasti liikkua verkkosivustossamme luovuttamatta meille mitään henkilötietoja. Tutustu jäljempänä evästekäytäntöömme.

Keräämämme tiedot ja niiden käyttö

Takaamme, että meillä on aina asianmukainen ja laillinen peruste tietojesi käsittelyyn. Useimmissa tapauksissa käytämme tietojasi seuraavilla tavoilla:

 • Voidaksemme ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin, jotta voimme tarjota sinulle tuotteemme ja siihen liittyvät palvelut (esimerkiksi maksaa Business Cash Advance (BCA) -ennakon tilillesi).
 • Voidaksemme täyttää lakisääteiset velvoitteemme (esimerkiksi henkilöllisyytesi todistaminen rahanpesun vastaisten velvoitteidemme täyttämiseksi).
 • Ymmärtääksemme, miten asiakkaat käyttävät tuotteitamme, jotta voimme parantaa tarjoamiamme tuotteita ja palveluita.
 • Jos meillä on suostumuksesi käyttää tietojasi tiettyyn tarkoitukseen (esim. markkinointiviestien lähettämiseen).
 • Emme yleensä kerää arkaluonteisia henkilötietoja (joita kutsutaan myös erityisiksi henkilötietoluokiksi), mutta jos teemme niin, oikeusperustamme on, että se on yleisen edun mukaista (esimerkiksi sinun tukemisesi, jos olet tai sinusta tulee heikommassa asemassa oleva asiakas).

Olemme jäljempänä määritelleet lailliset perusteemme ja tarkoitukset tietojesi käsittelylle matkasi eri vaiheissa kanssamme.

Lisätietoja käsittelyn laillisista perusteista on ICO:n verkkosivustolla, https://ico.org.uk/, jos nämä käsitteet ovat epäselviä.

Meille suoraan luovuttamasi tiedot

Tietoryhmät Lailliset perusteet Tietojenkäsittelyn tarkoitukset
Yrityksesi nimi

(liiketoiminnan tyypistä ja laajuudesta riippuen tämä ei välttämättä ole henkilökohtaista tietoa)

Oikeutettu etu Tuotteemme on tarkoitettu yrityksille eikä yksityishenkilöille, joten tämä on meidän kannaltamme tärkein tieto. Tarvitsemme tätä tietoa voidaksemme antaa sinulle tarkan hinta-arvion, laatia sopimuksen ja varmistaa, että voimme ottaa sinuun yhteyttä liittyen niihin tuotteisiin tai palveluihin, joihin olet osoittanut kiinnostusta. Jollet täytä hakemustasi loppuun verkossa, yritämme ottaa sinuun yhteyttä tarkistaaksemme, tarvitsetko lisäapua, ja tarjoamme sinulle mahdollisuuden olla vastaanottamatta yhteydenottoja jatkossa.
Yrityksesi toimialaa tai sektoria koskevat tiedot

(liiketoiminnan tyypistä ja laajuudesta riippuen tämä ei välttämättä ole henkilökohtaista tietoa)

Oikeutettu etu Käytämme yrityksesi toimialaa koskevia tietoja ymmärtääksemme liiketoimintaasi ja sen toimintatapaa, arvioidaksemme hakemuksesi sekä varmistaaksemme, että tarjoamme tuotteitamme ja palvelujamme vastuullisesti. Voimme lisäksi käyttää näitä tietoja varmistaaksemme, että tarjoamme liiketoiminnallesi parhaan hinnoittelun. Saatamme käyttää näitä tietoja myös oppimistarkoituksiin muiden hakemusten tulevaa arviointia varten.
Yksityiskohtaiset tiedot yrityksesi tuloista.

(liiketoiminnan tyypistä ja laajuudesta riippuen tämä ei välttämättä ole henkilökohtaista tietoa)

Oikeutettu etu Käytämme hakemuksesi arvioinnissa apuna tulojasi, ja päätämme sitten oikeankokoisen, sinulle sopivan määrän tai hinnoittelun. Saatamme käyttää näitä tietoja myös oppimistarkoituksiin muiden hakemusten tulevaa arviointia varten.

Jos teemme sopimuksen sinun ja/tai yrityksesi kanssa yhdestä tai useammasta tuotteesta, saatamme tarvita näitä tietoja sopimuksen täytäntöönpanoon.

Osakeyhtiösi johtajien / osakkeenomistajien / merkittävän määräysvallan omaavien henkilöiden tai yksityisyritysten ja avoimien yhtiöiden osalta yrityksesi omistajan tai omistajien henkilötiedot:

Nimi

Osoite

Syntymäaika

Omistusasuminen

Henkilöllisyystodistukset

Oikeutettu etu Käytämme näitä tietoja tarkastuksiin hakemuksesi arvioimiseksi, petosten ja rahanpesun torjumiseksi ja yrityksesi johtajien henkilöllisyyden varmistamiseksi, ennen kuin tarjoamme yrityksellesi tuotteita tai palveluja. Saatamme käyttää näitä tietoja myös oppimistarkoituksiin muiden hakemusten tulevaa arviointia varten.

Jos luovutat meille kolmansien osapuolten henkilötietoja, sinun on ilmoitettava heille asiasta ja kehotettava lukemaan tämä tietosuojaseloste.

Käytämme myös meille luovuttamaasi osoitetta ottaessamme yhteyttä postitse tuotehakemusta koskevissa asioissa liiketoiminnan osalta tai pannessamme täytäntöön tästä tuloksena olevaa, sinun ja/tai yrityksesi ja meidän välillä tehtyä sopimusta. Voimme lähettää sinulle vastedes tarjouksia vastaavista tuotteistamme.

Sähköpostiosoite Oikeutettu etu Pyydämme sähköpostiosoitettasi, jotta voimme lähettää sinulle linkin, jonka avulla voit allekirjoittaa kansamme tekemäsi sopimuksen sähköisesti. Saatamme myös käyttää sähköpostiosoitettasi, jotta pysyt ajan tasalla hakemuksesi ja/tai sopimuksesi tilasta. Jollet täytä hakemustasi loppuun asti mutta olet luovuttanut sähköpostiosoitteesi, voimme ottaa sinuun yhteyttä ja tarjoutua auttamaan hakuprosessisi loppuunsaattamisessa sekä lähettääksemme sinulle kuukausittaisia otteita, jos päätät hankkia jonkin tuotteemme.
Työpuhelinnumero Oikeutettu etu Käytämme meille luovuttamaasi puhelinnumeroa ottaessamme yhteyttä hakemukseesi liittyvissä asioissa. Jollet täytä hakemustasi loppuun asti mutta olet luovuttanut meille puhelinnumerosi, voimme ottaa sinuun yhteyttä ja tarjoutua auttamaan hakuprosessisi loppuunsaattamisessa.

Voimme ottaa sinuun yhteyttä puhelimitse sinun tai yrityksesi kanssa mahdollisesti tekemiemme sopimusten täytäntöönpanosta.

Varojen käyttötarkoitus Oikeutettu etu Meidän on kirjattava ja arvioitava, mihin tarkoitukseen käytät varojasi, tämä petosten, rahanpesun ja rikollisuuden torjumiseksi. Voimme käyttää hakemuksesi arvioinnissa apuna myös varojen käyttötarkoitusta koskevia tietoja. Saatamme käyttää näitä tietoja myös oppimistarkoituksiin muiden hakemusten tulevaa arviointia varten.
Pankkiyhteystiedot Jos ne ovat välttämättömiä sopimuksemme täyttämiseksi tai sopimuksen tekemiseksi kanssasi Tarvitsemme pankkiyhteystietosi voidaksemme luovuttaa sinulle varoja. Voimme lisäksi pyytää sinulta lisää pankkitositteita, jotta voimme tarkistaa henkilöllisyytesi ja sen, että olet tilinomistaja.
Tiliotteet Oikeutettu etu Hakuprosessisi aikana saatamme pyytää sinulta jäljennöksiä tiliotteista, jotta voimme varmistaa yrityksesi tulot ja arvioida hakemuksesi. Saatamme käyttää näitä tietoja myös oppimistarkoituksiin muiden hakemusten tulevaa arviointia varten.
Hakemuksessasi meille toimittamasi henkilötiedot Jos ne ovat välttämättömiä sopimuksemme täyttämiseksi tai sopimuksen tekemiseksi kanssasi.

 

Tarjotaksemme, hallinnoidaksemme ja personoidaksemme palveluitamme sinulle.

Saatamme myös käyttää tietojasi maksujen perimiseen ja muiden oikeuksien käyttämiseen, jotka meillä on kanssasi tehdyn sopimuksen nojalla.

 

Open Banking -lupa Suostumus Voimme pyytää sinulta sähköistä lupaa yhteyden muodostamiseksi pankkiisi ja hakeaksemme tietoja Open Banking -järjestelmää käyttämällä. Käytämme erilaisia Open Banking -palveluntarjoajia (mukaan lukien Openwrks) päästäksemme Open Banking -tietoihisi ja käsitelläksemme niitä. Käytämme näitä tietoja hakuprosessissa apuna yrityksesi tulojen tarkistamiseksi ja hakemuksesi arvioimiseksi.
ALV-tiedot Oikeutettu etu Saatamme pyytää sinua toimittamaan ajantasaisen alv-ilmoituksen. Käytämme näitä tietoja apunamme hakemuksesi arvioinnissa. Saatamme käyttää näitä tietoja myös oppimistarkoituksiin muiden hakemusten tulevaa arviointia varten.
Kirjeenvaihtomme ja viestintämme kanssasi Jos se on välttämätöntä sopimuksemme täyttämiseksi tai sopimuksen tekemiseksi kanssasi

On oikeutettujen etujemme mukaista, että valitukset tutkitaan (esimerkiksi voidaksemme varmistaa, että tarjoamme sinulle korkealaatuista palvelua)

Valitusten hallinta ja vastaaminen tuotteisiimme ja palveluihimme liittyviin kysymyksiisi
Tuotteen maksutiedot

 

Jos se on välttämätöntä sopimuksemme täyttämiseksi tai sopimuksen tekemiseksi kanssasi

Oikeutettu etu

Minkä tahansa kanssasi tehdyn sopimuksen mukaisten oikeuksiemme käyttäminen sekä itsemme suojaaminen vahingoilta, jotka kohdistuvat oikeuksiimme ja etuihimme omaisuudessa

 

Saatamme käyttää näitä tietoja myös oppimistarkoituksiin muiden hakemusten tulevaa arviointia varten.

Tuotteiden ja palveluiden kehittäminen ja parantaminen arvioimalla ja analysoimalla tietoja, mukaan lukien luotto- ja käyttäytymispisteet ja markkinatutkimus. Saatamme myös käyttää näitä tietoja apuna päätöksessämme siitä, tarjoammeko sinulle uutta tuotetta.

 

 

Julkisesti saatavilla olevat tiedot Oikeutettu etu Voimme tarkastella yritystäsi ja sen johtajia koskevia tietoja, jotka ovat julkisesti vapaasti saatavilla, esimerkiksi seurata mediaa, julkista verkkosivustoasi ja yrityksen sosiaalisen median tilejä ja toimialakohtaisia arviointi- tai rekisteröintitietoja. Käytämme näitä tietoja apuna hakemuksesi arvioinnissa ja vahvistaaksemme henkilöllisyytesi. Saatamme käyttää näitä tietoja myös oppimistarkoituksiin muiden hakemusten tulevaa arviointia varten.
Liberisin toimittajien tai myyjien palveluksessa työskentelevien henkilöiden henkilötiedot: nimi ja yrityksen yhteystiedot (sähköpostiosoite, puhelinnumero), henkilöllisyytesi vahvistaminen (kopio passistasi tai ajokortistasi), tehtäväsi (virka-asema, yrityksen nimi), taloudelliset tiedot (pankkitilitiedot), valitustiedot (tarvittaessa) ja turvallisuustiedot (valvontakameran tallenteet, pyyhkäisykortin tiedot jne.). Jos aiot antaa meille henkilötietoja muista henkilöistä (esim. kollegoistasi), sinun on toimitettava kopio tästä tietosuojaselosteesta asianomaisille henkilöille. Oikeutetut edut  

Käytämme lueteltuja henkilötietoja useista syistä, joita ovat muun muassa: toimittajaksi hakeminen ja toimittajaksi tuleminen, toimittajiemme ja palveluntarjoajiemme hallinnointi koko toimitusketjussa, tarjousten järjestäminen olemassa olevien sopimusten valmistelemiseksi tai täyttämiseksi, toimintojen seuraaminen laitoksissamme, mukaan lukien sovellettavien käytäntöjen sekä voimassa olevien terveys- ja turvallisuussääntöjen noudattaminen, arkistointi ja kirjanpito, koulutusmoduulien käyttöoikeuden myöntäminen, jotta voit tarjota meille tiettyjä palveluita, maksujen suorittaminen tavaroista ja/tai palveluista, valitukset ja lakisääteisten velvoitteidemme noudattaminen (esim. petosten estämiseksi) .

Lääketieteelliset tiedot Merkittävä yleinen etu – Taloudellisen hyvinvoinnin turvaaminen Saatamme käyttää potilastietojasi lykätäksemme tilapäisesti meille suorittamiasi maksuja ja apuna harkitessamme muita sopivia maksuvaihtoehtoja sinulle heikommassa asemassa olevaa asiakasta koskevan käytäntömme mukaisesti.
Sähköposti ja puhelinnumerot Suostumus Saatamme käyttää näitä tietoja kertoaksemme sinulle tuotteistamme ja palveluistamme sekä muiden organisaatioiden tuotteista ja palveluista (jollet ole kieltäytynyt markkinoinnista tai jos laki estää meitä tekemästä niin).

 

Epäsuorasti tai kolmansilta osapuolilta keräämämme tiedot

Keräämme monenlaisia sinua koskevia tietoja kolmansilta osapuolilta.  Niihin sisältyvät jäljempänä luetellut tiedot, ja niihin voi sisältyä muitakin tietoja, joista ilmoitamme sinulle ajoittain.

Tietoryhmät       Tietolähde Lailliset perusteet Tietojenkäsittelyn tarkoitus
Luottotiedot. Henkilöllisyystiedot.

Kummassakin tapauksessa kyseessä ovat sinua, yritystäsi ja sen johtajia koskevat tiedot

      Säännellyt luottotoimistot, kuten Equifax tai Experian

 

Oikeutettu etu Käytämme näitä tietoja ymmärtääksemme, soveltuvatko tuotteemme sinulle ja yrityksellesi, arvioidaksemme hakemustasi ja varmistaaksemme yrityksesi johtajien henkilöllisyyden. Saatamme käyttää näitä tietoja myös oppimistarkoituksiin muiden hakemusten tulevaa arviointia varten.
Maksunkäsittelijäsi korttipäätteen kautta käsiteltyjen maksutapahtumien tiedot       Maksunkäsittelijäsi Oikeutettu etu

Jos se on välttämätöntä sopimuksemme täyttämiseksi tai sopimuksen tekemiseksi kanssasi

 

Käytämme tätä varmistaaksemme tuotteidemme kohtuullisen hinnan sinulle tai yrityksellesi, arvioidaksemme hakemustasi, päättääksemme sinulle tarjottavasta sopivasta hinnasta ja tarjotaksemme sinulle arvion takaisinmaksujen kestosta.  Saatamme käyttää näitä tietoja myös oppimistarkoituksiin muiden hakemusten tulevaa arviointia varten.

Jos teet sopimuksen kanssamme jostain tuotteestamme, käytämme näitä tietoja sopimuksen täytäntöönpanoon.

Sekalaiset tiedot       Petostentorjuntavirastot Oikeutettu etu Käytämme näitä tietoja petosten ja rahanpesun torjuntaan. Saatamme käyttää näitä tietoja myös oppimistarkoituksiin muiden hakemusten tulevaa arviointia varten.
Yrityksen rekisteröintitiedot ja julkaistut tilinpäätökset       Kaupparekisteri Oikeutettu etu Käytämme tätä varmistaaksemme, että yrityksesi on rekisteröity oikein, ja auttaaksemme vakuutustarkastuksia tarkistamalla julkaistut tilisi.  Nämä tiedot ovat julkisia. Saatamme käyttää näitä tietoja myös oppimistarkoituksiin muiden hakemusten tulevaa arviointia varten.
Tekniset tiedot laitteestasi       Laite, jolla käytät verkkosivustoamme tai My Liberis -mobiilisovellusta (”mobiilisovellus”) Oikeutettu etu Keräämme teknisiä tietoja vieraillessasi tällä verkkosivustolla tai mobiilisovelluksessamme voidaksemme helpommin havaita ja ratkaista verkkosivustollamme tai mobiilisovelluksessamme ilmenevät ongelmat. Näihin tietoihin kuuluvat esimerkiksi IP-osoitteesi, selaimesi (ja sen versio) ja käyttämäsi laitteen tyyppi.
Vuokranantajien suositukset       Aiemmat tai nykyiset yrityksen vuokranantajat Oikeutettu etu Näistä suosituksista tarkistamme, ettei sinulla eikä yritykselläsi ole maksamattomia velkoja eikä muita seikkoja, jotka vaikuttavat kelpoisuuteesi tuotteidemme käyttäjänä. Saatamme käyttää näitä tietoja myös oppimistarkoituksiin muiden hakemusten tulevaa arviointia varten.
Maarekisteritiedot       Kiinteistörekisteri Oikeutettu etu Näiden tietojen avulla selvitämme sinun ja yrityksesi varat arvioidessamme kelpoisuuttasi tuotteidemme käyttäjäksi. Nämä tiedot ovat julkisia. Tämä koskee Englantia, Walesia ja Skotlantia.
Muu julkisesti saatavilla oleva tieto       Eri verkkosivustot (esim. hakukoneet, vertailusivustot) Oikeutettu etu Käytämme näitä tietoja apuna päätöksenteossa tarkastellessamme kelpoisuuttasi tuotteillemme. Saatamme käyttää näitä tietoja myös oppimistarkoituksiin muiden hakemusten tulevaa arviointia varten.

 Tietojen luovuttaminen kolmansille osapuolille

Prosessissa, jossa teemme sinulle tarjouksen, arvioimme jotakin tuotettamme koskevaa hakemustasi ja panemme täytäntöön sopimuksia, joita teemme kanssasi, voimme luovuttaa tietojasi kolmansille osapuolille. Seuraavassa on lueteltu näiden kolmansien osapuolten tiedot. Jaamme tietoja kolmansien osapuolten kanssa vain silloin, kun se on lakisääteisesti sallittua.

 • Saatamme jakaa tietosi luottotietotoimistoille, jos haet jotakin tuotettamme, jotta voimme arvioida hakemuksesi ja määrittää rahoitustuotteidemme soveltuvuuden. Saatamme myös jakaa tietojasi luottotietotoimistoille toistuvasti, kun sinulla on käytössäsi rahoitustuotteemme (ja enintään 9 kuukauden ajan sen jälkeen, kun olet maksanut rahoitustuotteesi kokonaisuudessaan), (a) arvioidaksemme, voitko saada meiltä uuden rahoitustuotteen, (b) seurataksemme asiakkaitamme, joiden suorituksissa on puutteita. Näitä tietoja käytetään PK-yrityksiä (ja niiden luottotietoja) koskevien vuoden 2015 asetusten sekä PK-yrityksiä ja työllisyyttä koskevan vuoden 2015 lain mukaisesti. Jos tarvitset lisätietoja siitä, miten Yhdistyneessä kuningaskunnassa sijaitsevat luottotietopalvelut käyttävät tietojasi, voit lukea niiden yhteisesti laatiman asiakirjan henkilötietojen käytöstä verkko-osoitteessa https://www.equifax.co.uk/crain.html.
 • Jaamme tietojasi British Business Bankille (Yhdistyneen kuningaskunnan valtion laitos, joka tarjoaa meille velkarahoitusta) sen omiin valvontatarkoituksiin.
 • Jaamme tietojasi Comply Advantage-, Bisnode- ja Credit Safe -yhtiöille (ja vastaaville tai korvaaville palveluntarjoajille) tehdäksemme rahanpesun vastaisia tarkastuksia ja/tai luottoluokitustarkastuksia.
 • Saatamme luovuttaa luottotietotoimistoille tietoja, jos olet jossain kohtaa rikkonut kanssamme tekemäsi sopimuksen ehtoja. Jos kyseessä on rajavastuuyhtiö, saatamme raportoida luottotietotoimistoille kyseisen yksikön johtajista ja/tai osakkeenomistajista ja/tai takaajista, jos kanssamme tekemäsi sopimuksen ehtoja on jollain tapaa rikottu.
 • Jos olet ladannut Liberis-sovelluksen, voimme jakaa tietojasi Googlen ja Applen kanssa Liberis-sovelluksen toimivuuden varmistamiseksi.
 • Jaamme tietosi Facebookissa räätälöidäksemme yleisöjä mainoskampanjoita varten. Myös Facebook käsittelee tietojasi mainoskampanjoiden tehokkuuden mittaamiseksi
 • Käytämme Sagepay- ja Go Cardless -maksupalveluja vain maksutietojen tallentamiseen ja käsittelyyn
 • Jos laiminlyöt maksun, saatamme lähettää tietosi Azzurro-perintätoimistolle (Yhdistyneeseen kuningaskuntaan), joka edustaa meitä erääntyneiden velkojen perinnässä.
 • Säilytämme asiakastietoja Salesforce-pilvialustalla. Salesforce ei käytä eikä tarkastele palvelimillaan säilytettäviä tietojasi.
 • Säilytämme asiakastietoja Microsoft Azure Cloud -alustalla, Salesforce Cloudilla, Snowflakella ja muilla vastaavilla palveluntarjoajilla. Microsoft ei käytä eikä tarkastele palvelimillaan säilytettäviä tietojasi.
 • Luovutamme tietosi petostentorjuntaviranomaisille, kuten CIFAS, ja saatamme (tai ne saattavat) tarjota myös lainvalvontaviranomaisille mahdollisuuden käyttää näitä henkilötietoja rikosten havaitsemiseen, tutkimiseen ja ehkäisemiseen. Lisätietoja siitä, miten CIFAS käyttää tietojasi, on alla olevassa CIFAS Fair Processing Notice -selosteessa.
 • Jaamme tietoja siellä, jos meidän on tehtävä niin sovellettavien lakien noudattamiseksi tai sääntelyelimien, valtion laitoksien tai lainkäyttöviranomaisten määräyksestä.
 • Käytämme Drift-palvelua nykyisten ja uusien Liberis-verkkosivuston olemassa olevien ja uusien vierailijoiden hallinnointiin verkkokeskustelussa. Lisätietoja siitä, miten Drift käyttää tietojasi, on osoitteessa https://www.drift.com/privacy-policy/.
 • Käytämme New Voice Media (Vonage) -palvelua kanssasi käymiemme puheluiden tallenteiden säilyttämiseen ja käsittelyyn.
 • Jos tietosi toimitti meille kolmas osapuoli tai joku kumppaneistamme (kuten rahoitusvälittäjä, kortin tarjoaja tai suosittelusivusto), saatamme luovuttaa päivityksiä hakemuksesi tilasta takaisin heille sekä päivityksiä minkä tahansa sinulle toimittamamme tuotteen tilasta ja tapahtumatietosi ja tiedot mahdollisista valituksistasi.
 • Saatamme myös jakaa tietojasi kumppaneillemme petosten ehkäisemiseksi ja taloudellisen hyvinvoinnin turvaamiseksi, jos tunnistamme sinut heikommassa asemassa olevaksi asiakkaaksi (haavoittuvan asiakkaan käytäntömme mukaisesti).
 • Jos toinen osapuoli ostaa yrityksemme (tai valtaosan yhtiömme varoista), tietosi ovat osa varojen siirtoa.
 • Jos me myymme tai ostamme liiketoimintoja tai varoja, saatamme luovuttaa tietosi mahdolliselle tulevalle ostajalle tai myyjälle.
 • Kun olemme tekemisissä kolmansien osapuolten kanssa investointien hankkimiseksi, saatamme toimittaa tietoja tiukasti välttämättömyyspohjalta tuntemisvelvoitteen täyttämiseksi.
 • Luovutamme yrityksesi nimen ja yhteystiedot muille organisaatioille, jotka saattavat tarjota sinulle sinua kiinnostavia palveluja – mutta vain sinun luvallasi.
 • Saatamme luovuttaa tietojasi muille Liberis-konserniin kuuluville yrityksille tilisi hallinnoimiseksi.
 • Saatamme jakaa tietojasi valituille kumppaneillemme ja muille kolmansille osapuolille, jos olet vahvistanut meille, että haluat kuulla kyseisiltä kolmansilta osapuolilta heidän tuotteistaan ja palveluistaan.

Luovutamme tietosi myös seuraavissa olosuhteissa:

Palveluntarjoajat

Teemme yhteistyötä useiden kolmansien osapuolten palveluntarjoajien kanssa:

 • Luovutamme tietojasi maksunkäsittelijöille, jotka käsittelevät maksutapahtumia puolestasi.
 • Työskentelemme Open Banking -toimittajien kanssa, jotta pääsemme taloudellista asemaasi koskeviin tietoihin, jotta voimme arvioida hakemuksesi, taata sinulle rahoituksen ja laskea velkasummasi.
 • Käytämme tietojesi tallentamiseen pilvipalvelujen tarjoajia, jotta voimme käsitellä hakemustasi tehokkaasti.
 • Saatamme käyttää kolmansia osapuolia (esim. postilaitoksia) lähettääksemme sinulle markkinointi- tai tilitietoja puolestamme. Sitä varten meidän on toimitettava heille vähintään nimesi ja osoitteesi tai sähköpostiosoitteesi.
 • Käytämme kolmansien osapuolten apu- ja tukijärjestelmää, jotta voimme vastata kysymyksiisi nopeasti, kun käytät verkkosivustoamme, mutta tietojasi luovutetaan tällöin vain, kun pyydät apua.
 • Voimme käyttää kolmansien osapuolten yhteyskeskuksia voidaksemme pitää sinuun yhteyttä puhelimitse, ja meidän on luovutettava tietosi heille, jotta he saavat sinuun yhteyden. Lisäksi ne tallentavat tiedot, jotka annat niille, ja välittävät ne edelleen meille.
 • Voimme käyttää kolmansien osapuolten operatiivisia toimintakeskuksia käsitelläksemme osia hakemuksestasi.
 • Käytämme hakuprosessissamme pilvipohjaisia sähköisten allekirjoitusten tarjoajia, joille toimitamme kaikki tarvittavat sopimustasi koskevat tiedot tämän palvelun tarjoamiseksi.
 • Käytämme palveluntarjoajaa, jolta saamme monikosketusattribuutioraportoinnin ja muita palveluja. Tällä kolmannella osapuolella saattaa olla pääsy henkilötietoihin tai asiakastietoihin tai mahdollisuus käsitellä niitä osana palvelutarjontaansa meille.

Rajoitamme näille palveluntarjoajille luovutettavat tiedot vain niihin, joita kohtuullisesti arvioiden tarvitaan tehtävien suorittamiseen, ja näiden palveluntarjoajien kanssa tekemissämme sopimuksissa nämä tiedot velvoitetaan pitämään luottamuksellisina.

Tiedot ETA:n ulkopuolella

Liberis on kansainvälinen yritys, jolla on toimintaa EU- ja ETA-alueen ulkopuolella, mukaan lukien Yhdysvalloissa. Joidenkin ulkopuolisten palveluntarjoajiemme toimipaikka on myös Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolella. Jos meidän on siirrettävä henkilötietojasi ETA-alueen tai Yhdistyneen kuningaskunnan ulkopuolelle, varmistamme, että henkilötietojasi suojataan vastaavan tasoisesti toimimalla seuraavasti:

 • siirtämällä henkilötietojasi ainoastaan maihin, joiden Euroopan komissio on katsonut tarjoavan riittävän suojan henkilötiedoille
 • tai käyttämällä Euroopan komission hyväksymiä vakiosopimuslausekkeita, jotka antavat henkilötiedoille saman suojan kuin Euroopassa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Jos haluat lisätietoja siitä, miten suojaamme tietojasi, ota meihin yhteyttä osoitteella dataprotection@liberis.co.uk

Muut kuin henkilön tunnistamisen mahdollistavat tiedot

Saatamme luovuttaa ei-tunnistettavissa olevia henkilötietoja kolmansille osapuolille eri tarkoituksiin. Näitä tietoja saatetaan kerätä automaattisesti ja analysoida, jotta tiedoista voidaan muodostaa yhdistelmänäkymä ja varmistaa raportoitavien tietojen anonymiteetti.

Tietojesi säilyttäminen

Säilytämme tietojasi vain niin kauan, kuin se on meille tarpeen – tämä aika voi vaihdella eri olosuhteissa. Seuraavassa tavallisimmat säilytysajat:

Säilytämme tositteita kaikista maksutapahtumista ja jotain tuotettamme koskevaa hakemustasi tehdessäsi meille luovuttamiasi tietoja vähintään 7 vuotta asiakassuhteemme päättymisestä lukien. Meidän on tehtävä näin, jotta pystymme vastaamaan valituksiin tai riitoihin.

Säilytämme tietoja, joita tarvitaan pyytämäsi palvelun tarjoamiseen sinulle, niin kauan kuin palvelun tarjoaminen kestää ja 7 vuotta palveluntarjontasopimuksen irtisanomisesta lukien.

Jos olet pyytänyt meiltä, ettei tietojasi käytetä markkinointitarkoituksiin, meidän on säilytettävä osaa niistä varmistaaksemme, että järjestelmämme ja prosessimme ovat toiveittesi mukaisia. Toteutamme kieltäytymispyyntösi mahdollisimman pian. Voit kuitenkin saada tämän jälkeenkin sähköpostiviestejä vielä 30 päivän ajan tai markkinointipostia 60 päivän ajan. Tämä johtuu siitä, että markkinointikampanjoitamme valmistellaan etukäteen yleensä noin kuukausi ja yksittäisiä tietoja ei useinkaan ole mahdollista poistaa edellä mainittujen aikarajojen sisällä.

Lisäksi säilytämme sellaiset tiedot, jotka meidän säilytettävä noudattaaksemme lakisääteisiä velvoitteitamme (esimerkiksi sovellettava Yhdistyneen kuningaskunnan verolaki edellyttää, että säilytämme tietoja vähintään 6 vuotta).

Jos emme enää tarvitse tietojasi, poistamme ne tai teemme niistä nimettömiä poistamalla kaikki tiedot, joista sinut voi tunnistaa.

Käsittelyn seuraukset

Jos päätät, ettet luovuta meille henkilötietojasi, emme kykene arvioimaan sinun kelpoisuuttasi minkään tuotteemme käyttäjäksi, emmekä pysty tekemään sopimusta kanssasi.

Jos päättelemme tai petostentorjuntavirasto päättelee, että aiheutat petos- tai rahanpesuriskin, voimme kieltäytyä tarjoamasta pyytämisiä palveluja ja rahoitusta tai voimme keskeyttää nykyisten palvelujen tarjoamisen sinulle.

Petostentorjuntavirasto säilyttää tositteet petos- tai rahanpesuriskistä, ja tämä voi johtaa siihen, että muut tahot kieltäytyvät tarjoamasta palveluja, rahoitusta tai työpaikkaa sinulle. Jos sinulla on kysymyksiä tästä asiasta, ota meihin yhteyttä – löydät kaikki tietomme tämän selosteen Yhteydenotto meihin -kohdasta.

Oikeutesi

Sinulla on yleisen tietosuoja-asetuksen ja Yhdistyneen kuningaskunnan tietosuojalakien nojalla tiettyjä tärkeitä oikeuksia, joita voit käyttää maksutta. Tiivistetysti, sinulla on oikeus:

 • tarkastella henkilötietojasi ja määrättyjä lisätietoja, joita tämä käytäntö on jo suunniteltu käsittelemään
 • pyytää meitä korjaamaan kaikki virheet hallussamme olevista tiedoistasi
 • vaatia sinua koskevien henkilötietojen poistamista tietyissä tilanteissa – tämä ei ole ehdoton oikeus ja sitä sovelletaan vain tietyissä olosuhteissa.
 • saada meille luovuttamasi henkilötiedot jäsennellyssä, yleisesti käytettävässä ja koneellisesti luettavassa muodossa ja vastustaa näiden tietojen luovuttamista kolmansille osapuolille tietyissä tilanteissa
 • vastustaa milloin tahansa henkilötietojesi käyttöä suoramarkkinointiin
 • vastustaa automatisoituja päätöksiä, jotka aiheuttavat sinua koskevia oikeusvaikutuksia tai vaikuttavat sinuun samalla tavalla merkitsevästi
 • vastustaa tietyissä muissa tilanteissa henkilötietojesi käsittelyn jatkumista meillä
 • muulla tavoin rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä meillä tietyissä olosuhteissa
 • peruuttaa suostumus, jos se on laillinen perustamme henkilötietojesi käsittelylle
 • vaatia korvausta vahingoista, jotka ovat aiheutuneet siitä, että olemme rikkoneet tietosuojalainsäädäntöä.

Saat lisätietoja kaikista näistä oikeuksista ja olosuhteista, joissa ne ovat voimassa, lukemallaTietosuojavaltuutetun ohjeet yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisista rekisteröidyn oikeuksista.

Jos haluat ottaa meihin yhteyttä edellä kuvatuista oikeuksista, lähetä kysely osoitteeseen dataprotection@liberis.co.uk ja vastaamme siihen tarvittaessa lakisääteisessä määräajassa.

Automatisoitu päätöksenteko

Henkilötietojesi käsittelyn osana päätöksiä voidaan tehdä automatisoidusti.

Teemme automatisoituja päätöksiä antamiesi ja kolmansilta osapuolilta keräämiemme tietojen perusteella hakemukseesi kuuluvan taloudellisen profiilin määrittämiseksi. Automatisoitu päätöksenteko on menettely, jossa rahoitushakemuksen hyväksyminen päätetään ilman manuaalista käsittelyä. Sen sijaan käytetään erilaisia pisteytyksiä, sääntöjä ja algoritmeja, jotta päätös voidaan tehdä automaattisesti ilman ihmisen tekemää käsittelyä. Sen lisäksi, että selvitetään, hyväksytäänkö hakijalle rahoitus, automatisoidun päätöksenteon tulokset voivat vaikuttaa myös siihen, minkä suuruisen lainan asiakas pystyy ottamaan ja mikä on siihen liittyvän maksun suuruus.

Tämä tarkoittaa, että voimme käyttää automatisoituja päätöksiä tarjotessamme sinulle profiiliasi vastaavan hinnan. Näiden automatisoitujen päätösten tulos voi olla, ettemme hyväksy jotakin tuotettamme koskevaa hakemustasi tai että hinnoitteluamme mukautetaan hallussamme olevien tietojen perusteella.

Näissä automatisoiduissa päätöksissä käytetään tilastollista prosessia, joka perustuu tapahtumahistoriaasi (antamasi tiedot) ja aiempaan luottokykyysi yrityksenä ja yrityksen omistajana (antamasi tiedot ja/tai julkisesti saatavilla olevat tiedot). Jos olet olemassa oleva asiakas, automaattisissa päätöksissä otetaan huomioon myös aiempien / voimassa olevien sopimusvelvoitteiden täyttyminen.

Me voimme päättää automatisoidusti myös, että sinuun liittyy petosriski, jos käsittelyssä ilmenee, että toimintasi vastaa tunnettuja petosmenettelyjä tai jos on merkkejä siitä, että todellisia tietojasi on yritetty piilotella.

Sinulla on oikeus pyytää manuaalista päätöksentekoa automaattisen päätöksenteon sijaan. Jos haluat lisätietoja automaattisesta päätöksenteosta tai jos haluat pyytää, että hakemuksesi ohjataan manuaaliseen päätöksentekoon:  ota yhteyttä meihin osoitteeseen dataprotection@liberis.co.uk.

Tietoturva

Tietojesi turvallisuus on meille tärkeää, ja teemme parhaamme suojataksemme tietosi.

Valitettavasti tietojen siirtäminen internetissä ei ole täysin turvallista, emmekä pysty takaamaan sivustollemme siirrettyjen tietojesi turvallisuutta; kaikki tiedonsiirto tapahtuu omalla riskilläsi.

Kun luovutat meille tietoja, tallennamme ne turvallisille palvelimillemme, ja käytössämme on kohtuulliset hallinnolliset, tekniset ja fyysiset tietoturvatoimenpiteet, joilla tietosi suojataan niiden arkaluonteisuuden mukaan luvattomalta pääsyltä, tuhoutumiselta tai muutoksilta.

Liberis operoi tuotantoinfrastruktuuriaan MS Azure -tietokeskuksissa ja me käytämme muutoksenhallintaprosessia muutosten toteuttamiseksi näissä ympäristöissä. Tuotantoinfrastruktuurillemme tehdään vuosittain kolmannen osapuolen toimesta tunkeutumistestaus, ja korjaustoimenpiteille on määritetyt aikarajat. Olemme myös ISO 27001 -sertifioituja.

Azure-ympäristömme on suojattu DDOS-hyökkäyksiltä ja yleisiltä Azureen kohdistuvilta hyökkäysmalleilta. Lisäksi aiomme ottaa käyttöön IDS/IPS-ratkaisun tuotantoympäristössämme syöttämällä näiden verkkolaitteiden lokit ympärivuorokautiseen SIEM-ratkaisuun.

Suoritamme yritysympäristössämme säännöllisiä haavoittuvuusskannauksia ja teemme tarvittavat korjaukset käytäntöömme.

Evästeiden käyttö

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle miellyttävän kokemuksen, kun käytät verkkosivustoamme. Eväste on pieni tietokoneellesi (tai muulle laitteelle, jolla käytät tätä verkkosivustoa) tallentuva, pelkästään sinua koskeva tekstitiedosto, joka erottaa sinut muista vierailijoista, kun siirryt sivulta toiselle tai kun palaat sivustollemme. Tietoja evästekäytännöstämme löydät täältä.

Lapset

Tuotteitamme ei ole tarkoitettu lapsille, joten sinun on oltava yli 18-vuotias. Sinun on varmistettava, että rekisteröitymisen yhteydessä tai muulloin ilmoittamasi tiedot ovat oikein eikä niissä ole puutteita. Sinun on ilmoitettava meille välittömästi rekisteröityessäsi luovuttamiesi tietojen muutoksista päivittämällä henkilökohtaiset tietosi.

Muutokset tähän tietosuojaselosteeseen

Voimme muuttaa tätä selostetta milloin tahansa; muutokset julkaistaan verkkosivustollamme. Tämä tietosuojaseloste on päivitetty viimeksi [lisää].

Oikeus valittaa

Toivomme, että pystymme vastaamaan kaikkiin kysymyksiin ja ratkaisemaan kaikki huolenaiheet, joita tietojesi käyttö meillä sinussa herättää.

Yleinen tietosuoja-asetus antaa sinulle myös oikeuden tehdä valitus valvontaviranomaiselle, erityisesti Euroopan unionissa (tai Euroopan talousalueella), valtiossa, missä työskentelet, normaalisti asut tai missä väitetty tietosuojalakirikkomus tapahtui.

Valvontaviranomainen Yhdistyneessä kuningaskunnassa on Information Commissioner, johon voi ottaa yhteyttä osoitteessa https://ico.org.uk/concerns/ tai puhelimitse numerolla 0303 123 1113.
Valvontaviranomainen Ruotsissa on Datainspektionen, johon voi ottaa yhteyttä osoitteessa https://www.datainspektionen.se/kontakta-oss/ tai puhelimitse numerolla (+46) 86576100.

Yhteydenotto meihin

Jos haluat ottaa meihin yhteyttä tietosuojaselostetta koskevien kysymysten tai ongelmien vuoksi, pyytää muutoksia tietoihin, joita meillä on sinusta, tai käyttää muita tässä selosteessa lueteltuja oikeuksiasi, voit ottaa yhteyttä tietosuojavaltuutettuumme jollain seuraavista tavoista:

Sähköposti

Voit ottaa yhteyttä tietosuojavaltuutettuumme sähköpostitse osoitteella: dataprotection@liberis.co.uk

Posti

Voit kirjoittaa tietosuojavaltuutetullemme postitse osoitteella:

Data Protection Officer

Liberis Ltd

Scale Space Building, 1st Floor,

58 Wood Lane,

London W12 7RZ